2015. március 30., hétfő

Provanszi gombás szendvics

Hozzávalók: 


  • 8 szelet barna kenyér
  • 40 dkg gomba
  • 4 kemény tojás
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • őrölt bors

A kenyérszeleteket az olajban aranysárgára pirítjuk. Az apróra vágott hagymát egy evőkanál olajban üvegesre pároljuk, a szétzúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát megfűszerezzük, hozzáadjuk, és addig pároljuk, amíg levét el nem fővi, majd a paradicsompürét belekeverjük. 

A pirított kenyerekre karikákra vágott tojásokat rakunk, a párolt gombát ráhalmozzuk, és tűzálló tálra fektetve, a sütőben átforrósítjuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése